De 10 hoogtepunten van Australië :

Australië is enorm. In één reis kun je lang niet alles zien. Wat zijn de mooiste plekken en hoogtepunten die je echt niet mag missen? We selecteerden er 10, in willekeurige volgorde.

 

1. Fraser Island

Het grootste zandeiland ter wereld ligt voor de Australische oostkust en hoort bij de staat Queensland. Mangrovebossen, tropische regenwouden, eucalyptusbossen, duinlandschap en schitterende stranden: Fraser Island is een paradijselijke plek en staat sinds 1992 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

2. Alice Springs

In de categorie Bucket List: de zonsopkomst of -ondergang boven de Australische Outback ervaren. Bijvoorbeeld vanuit een luchtballon… Het kan in Alice Springs, de legendarische pioniersstad in het hart van de outback, op 18 uur rijden vanaf zowel Darwin (noord) als Adelaide (zuid).  Alice Springs ligt middenin het ‘Rode Centrum’ van Australië’s Northern Territory, de streek beroemd om zijn roodkleurige zand en rotsen. Het is niet zozeer het stoffige stadje zelf, als vooral de roadtrip erheen en de iconische status ervan die het bijzonder maken.

 

3. Uluṟu (Ayers Rock)

Ook gelegen in het Northern Territory, een van de bekendste toeristische attracties van het land. Uluṟu of Ayers Rock is meer dan een reusachtige rotsformatie die het goed doet op foto’s. Voor de lokale Aborigines, de Anangu, is Uluṟu een belangrijke religieuze plaats, verbonden met hun mythologie, de Tjukurpa. Alle facetten van de rots hebben een bepaalde betekenis en zijn met elkaar verbonden, volgens de Aborigines.

 

4. Great Barrier Reef

Het grootste koraalrif ter wereld, zelfs zichtbaar vanuit de ruimte. Het Grote Barrièrerif strekt zich uit over meer dan 2.000 kilometer, langs de kust van Queensland. Het is een absoluut paradijs voor diepzeeduikers. Afreizen naar het Groot Barrièrerif kan via de grote kuststeden van Queensland: Cairns, Cooktown, Mission Beach (aanrader), Port Douglas en Townsville.

 

5. Sydney

Het beroemde Opera House, de iconische Sydney Harbour Bridge, de Sydney Tower, het legendarische Bondi Beach: hoogtepunten genoeg in de grootste en oudste stad in Australië. Maar het is vooral de relaxte vibe van Sydney die reizigers van jong tot oud al decennialang betovert.

 

6. Melbourne

De Australische stad Melbourne in de deelstaat Victoria, is bij uitstek zeer geschikt als beginpunt voor een reis door Australië. De stad werd omstreeks 1835 gesticht door kolonisten en is inmiddels uitgegroeid tot de multiculturele hoofdstad van het land. Melbourne leent zich uitstekend voor een dagje shoppen, een bezoek aan de Melbourne Zoo of de Royal Botanic Gardens. Maar ook qua architectuur heeft Melbourne het één en ander te bieden. Het Royal Exhibition Building, Eureka Tower of de Shrine of Remembrance zijn uitstekende voorbeelden van de diversiteit. Even bijkomen doe je vervolgens aan het heerlijke strand van Melbourne.

 

7. Whitsunday Islands

74 hagelwitte en prachtig begroeide eilanden, middenin het Great Barrier Reef van Australië, voor de tropische kust van Queensland. De eilanden van Whitsundays zijn fabuleus. Ga op een cruise, of nog beter per zeilboot, en ontdek de felgekleurde onderwaterwereld. Combineer je boottrip sowieso met een bezoekje aan Whitehaven Beach. Witter en tropischer dan dit zul je een strand niet gauw vinden. Dit strand van ongeveer 5 km lengte ligt aan de oostkant van Whitsunday Island.

 

8. Great Ocean Road

Australië iconische kustweg die erom schreeuwt bereden te worden! De Great Ocean Road vormt een van de mooiste kustroutes en roadtrips ter wereld. De weg is met zijn 240 kilometer niet eens zo heel lang. Echter: doe het vooral rustig aan, want je rijdt constant langs de mooiste stukken kustlijn. Vooral de gedeeltes tussen Lorne en Apollo Bay en Port Campbell en Peterborough, waar de bochtige weg je op enkele meters van de oceaan langs gapende kliffen en steile rotsen voert, zijn adembenemend. Hier liggen ook de beroemde ‘Twaalf Apostelen’.

 

9. Kakadu National Park

Australië op zijn groenst en natst: het Kakadu National Park, dichterbij Indonesië en Papoea Nieuw Guinea gelegen dan bij Sydney of Melbourne. Met moerassen vol mangroves, savannes, stukjes regenwoud, rotsplateaus en watervallen. Met pelikanen, kingfishers, roofvogels, kangoeroes en veel krokodillen.

En met een rijke Aboriginalcultuur en fraaie oude rotsschilderingen (Ubirr Rock!).

 

10. Lord Howe Island

Een schitterend afgelegen eiland van Australië, nog onontdekt door de massa (maar wel door UNESCO): Lord Howe Island. Lord Howe Island is een eco-paradijs van uitzonderlijke schoonheid met een enorme biodiversiteit, ook wel de ‘Galapagos van Australië’ genoemd. Je vindt er zeldzame collecties planten, vogels en zeeleven en een schitterend vulkanisch meets tropisch landschap vol spectaculaire uitzichtspunten. Lord Howe is één van slechts vier eilandengroepen die tot UNESCO Werelderfgoed zijn uitgeroepen.

KLIK HIER voor alle reisproducten.

>TIJDELIJK LONG TRIP

De tijdelijke reisverzekering voor een lang verblijf van meer dan 3 maanden

De tijdelijke reisverzekering voor een lang verblijf van meer dan 3 maanden

Voornaamste garanties

 1. uw medische kosten in het buitenland tot 750 000 € (EU) et 1 250 000 € (Monde)
 2. de repatriëring van het slachtoffer van een ziekte of ongeval en begeleidende medereizigers
 3. vervroegde terugkeer bij ziekenhuisopname of overlijden van een verwant in België
Bijstand aan het slachtoffer van een ziekte of een ongeluk

Wij verzekeren uw klant 24 uur op 24. Via één enkel telefoonnummer kan hij overal ter wereld een bijstandsverlener van Europ Assistance in België bereiken die persoonlijk voor zijn hulpverlening zal zorgen.

 • Wij zorgen voor de hulpverlening en vergoeden u de medische kosten in het buitenland tot 750 000 € (EU) en 1 250 000 € (Wereld).
 • Wij vergoeden u de medische kosten in België als gevolg van een ongeluk in het buitenland tot 2 500 €.
 • Wij repatriëren het slachtoffer van een ziekte of ongeluk samen met een verzekerde medereiziger naar keuze.
 • Op ons bijstandsplateau is er een urgentiearts ter beschikking 24uur/24. Indien nodig, sturen wij een dokter ter plaatse.
 • Als uw klant de enige bestuurder van de wagen is,  sturen wij een vervangingschauffeur ter plaatse om het  voertuig terug naar België te brengen.
 • Een ongeluk of verdwaald in de bergen (uitgezonderd ski-activiteiten)? Wij betalen de opsporings- en reddingskosten.
 • Wij verzekeren het verblijf van 1 tot 364 dagen.
 • Wij kunnen bij een trauma zorgen voor psychologische bijstand.
Begeleiding van de medereizigers

Een ongeval of een ziekte kan ook gevolgen hebben voor de medereizigers van uw klant.

 • Wij organiseren en begeleiden de terugkeer van de andere verzekerde medereizigers.
 • Als uw klant niet ter plaatse voor zijn kinderen, kleinkinderen of achterkleinkinderen kan zorgen, organiseren wij hun terugkeer naar België met een begeleider.
 • Als de gezelschapsdieren van uw klant meereizen, organiseren wij hun repatriëring naar België.
Hereniging met de familie in België
 • Als één van de famililieleden in België overlijdt of wordt opgenomen in het ziekenhuis, dan organiseren wij de vervroegde terugkeer van uw klant naar België.
 • Als uw klant in het buitenland in een ziekenhuis wordt opgenomen voor meer dan 5 dagen, dan betalen en organiseren wij de reis van één van zijn familieleden vanuit België om hem te komen bezoeken (wij nemen de reis-, hotel- en vervoerkosten voor onze rekening).
 • Het kind van uw klant  wordt in het buitenland opgenomen in het ziekenhuis? Dan betalen en organiseren wij het vervoer van beide ouders naar het ziektebed.
Thuisbijstand in België
 • Als tijdens het verblijf van uw klant in het buitenland de woning in België ernstige schade heeft opgelopen, dan organiseren wij en nemen wij zijn terugreis naar zijn woning ten laste.
 • Is de woning van uw klant onbewoonbaar als gevolg van ernstige schade? Wij bieden hem hulp om hem elders onder te brengen, de woning te bewaken en het meubilair te vervoeren.
 • Is de deur van uw klant beschadigd of heeft hij zijn sleutels verloren? Wij vinden u een slotenmaker et komen tussen in de interventiekosten.
 • Wenst uw klant werken uit te voeren aan zijn woning? Wij kunnen vakmannen voor hem vinden in België.
Logistieke en administratieve bijstand

In het buitenland heeft een onvoorziene gebeurtenis al snel ernstige gevolgen. Een goede service maakt dan het verschil.

 • Bagage verloren of gestolen? Wij sturen uw klant de hoogstnodige zaken op.
 • Uw klant heeft geld nodig in het kader van een bijstand in het buitenland? Het geld wordt snel ter beschikking gesteld.
 • Wij sturen brillen op, maar ook onmisbare geneesmiddelen die uw klant ter plaatse in het buitenland niet kan vinden.
 • Wij verlenen bijstand in geval van gerechtelijke vervolgingen in het buitenland.
 • Wij verlenen bijstand in geval van verlies van reisdocumenten en vervoerbewijzen in het buitenland.
 • In het kader van een bijstandsverlening helpen wij uw klant als hij de taal van het land niet begrijpt.
Informatie en dienstverleningen in uw dagelijks leven

Wij kunnen uw klant helpen bij het regelen van praktische details aangaande zijn reis door hem inlichtingen te verstrekken over visumverplichtingen, verplichte inentingen, het klimaat, de transportmiddelen, de sanitaire voorzieningen maar eveneens aangaande bezienswaardigheden en culturele evenementen.

Dit contract onderschrijven KLIK HIER.

Voorwaarden in pdf : Tijdelijke Reisverzekering Long Trip