De Top 10 leuke plaatsen van Spanje :

Barcelona - stad én strand

Natuurlijk mag Barcelona niet ontbreken in het lijstje met de mooiste steden van Spanje: de relaxte stad aan het strand, de stad van de Sagrada Familia en de Ramblas.

Maar Barcelona is zoveel meer dan dat! Het is een bruisende stad met prachtige wijken met kleine straatjes, toffe parken en pleinen en ontelbare goede en leuke restaurants. Een stedentrip Barcelona is een van de leukste weekendjes weg die je je maar kunt bedenken. Je kunt er lekker eten, shoppen, wat uurtjes in de zon op het strand meepakken en voor liefhebbers van cultuur is er zoveel te zien en te doen. Huur een fiets en ontdek zo de leukste plekjes van Barcelona.

Het nachtleven van Ibiza :

Als er één plek op aarde bekend staat vanwege het uitgaansleven dat is het Ibiza wel. Het eiland wordt gezien als feesteiland nummer 1, waar jong en oud alle dagen van de week terecht kunnen in de befaamde clubs die het eiland telt. Voor de top DJ’s ter wereld is Ibiza dan ook een plek waar men met regelmaat achter de draaitafels plaats neemt. Wie uitgaat in Ibiza mag zich bij voorkeur feestelijk en zelfs extravagant kleden. Leeftijd en achtergrond speelt hier geen rol. Om naar de grote feesten te gaan moet je wel diep in de buidel tasten. De entree is al pittig geprijsd en wie een aantal drankjes wil bestellen die moet rekening houden met prijzen die soms een veelvoud zijn van wat je in Nederland betaalt. Als je van uitgaan en feesten houdt dan moet je dit minimaal eens in je leven op Ibiza gedaan hebben.

Malaga - Andalusië :

Ook de stad Malaga ligt in Andalusië, en hartverwarmende stad met prachtige stranden, een bruisende haven, mooie culturele bezienswaardigheden en gezellige restaurantjes met heerlijke tapas en wijn! Het is dé perfecte stad voor een stedentrip.

Er is in een weekendje Málaga zoveel te doen: beklim het Moorse fort Alcazaba voor een prachtige uitzicht over Malaga. Dwaal door het historische centrum met schattige kleine straatjes, monumenten, kathedralen en kastelen. Ga vis eten in de haven of ga shoppen: er is weinig dat je in Malaga niet kunt doen. Ook hier is het in de zomer heel erg warm (en druk!) dus vermijd de maanden juli en augustus.

Canarische Eilanden :

Voor vele staat deze archipel synoniem voor zon, zee en strand. Wat mensen niet altijd direct beseffen is dat de Canarische Eilanden wat betreft natuur een voor Europa uniek karakter hebben. De vulkanische oorsprong van de eilanden heeft tot prachtige landschappen gezorgd. Soms zeer groen zoals La Palma en de noordkant van het eiland Tenerife, soms heel ruig en rotsachtig zoals nationaal park Timanfaya op Lanzarote. In dit deels voor het publiek opengestelde park kun je het vulkanisme nog van zeer dichtbij ervaren.

Bilbao :

De Baskische stad Bilbao is een bestemming die niet direct voldoet aan de verwachting die een Spaanse stad opwekt. Dat komt door het ontbreken van het in zoveel andere plaatsen zo kenmerkende mediterrane klimaat. Bilbao hoort onder andere in deze top tien thuis vanwege het afwijkende karakter van de stad. Ook de ligging aan de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella zou een reden kunnen zijn om Bilbao te vermelden. Voor ons als Spanje-liefhebbers zijn er twee belangrijke redenen om Bilbao te bezoeken. Ten eerste vind je hier een prachtig vormgegeven Guggenheimmuseum: Museo Guggenheim de Bilbao. De belangrijkste reden voor ons om Bilbao te bezoeken is dat deze stad gezien wordt als belangrijke culinaire stad. Hier komen de pinxtos vandaan. Dit zijn de heerlijke Spaanse spiesjes die vooral ook als tapas gegeten worden.

El Escorial :

Op nog geen vijftig kilometer van hoofdstad Madrid staat het immense complex El Escorial. Dit voormalige paleis van Filips II werd in de tweede helft van de zestiende eeuw gebouwd. Het op de werelderfgoedlijst geplaatst bouwwerk is een combinatie van kasteel, abdij, basiliek, mausoleum en bibliotheek. Jaarlijks trekt het Real Monestario de El Escorial enorm veel bezoekers uit binnen- en buitenland.

Granada - parel van Andalusië :

De stad Granada ligt in de regio Andalusië, het zuidelijke deel van Spanje en zonder twijfel een van de mooiste regio’s van het land. Andalusië heeft veel bijzondere steden, maar Granada is een van de mooiste. In de zomer is het er bloedheet, dus de lente en de nazomer zijn de beste periodes voor een stedentrip Granada.

Granada staat vol met historische gebouwen, imposante kerken en een mooie kathedraal. Je kunt er ook fantastisch shoppen. Duik zeker de oude wijk Albaicín in, een doolhof aan smalle straatjes, trappen, pleintjes, witgekalkte huizen en winkeltjes. En dan is er ook nog aan de rand van de stad het Alhambra, het middeleeuws paleis, werelderfgoed en een van de mooiste bouwwerken ter wereld.

Las Médulas :

Vroeger was Las Médulas een goudmijn waar de Romeinen vele kilo’s aan goud vandaan haalden. De techniek die men gebruikte voor het delven van goud heeft voor een uniek landschap gezorgd, dat tegenwoordig tot de mooiste natuurgebieden van Spanje behoort.

Valencia - stad van de kunst :

De stad Valencia ligt aan de oostkust van Spanje, een flink eind onder Barcelona. En hoewel Valencia misschien niet de meest populaire stad is, is het wel een hele toffe stad voor een stedentrip. In een weekend krijg je een heel goed beeld van de stad en kun je je super goed vermaken. Valencia ligt behoorlijk zuidelijk en dus kun je hier eigenlijk het hele jaar door naartoe. Wat je zeker moet doen: stap op de fiets. Dat doet iedereen hier en is in Valencia ook heel erg leuk. Het is de Stad van Kunst en Wetenschap en je ziet overal veel bijzondere architectuur. Is het mooi weer? Beklim dan de Miguelete toren voor het beste uitzicht! Hier vind je nog meer tips om te doen tijdens een stedentrip Valencia!

Toledo - vlakbij Madrid :

Wanneer je een weekendje weg boekt naar Madrid, is het absoluut een aanrader om je reisje een dag te verlengen. Combineer een stedentrip Madrid met Toledo. Met de trein ben je er in een half uurtje. Toledo is de een van de oudste en mooiste steden van Spanje. Het historisch centrum van de stad is werelderfgoed. Via één van de poorten kom je Toledo binnen en waan je je heel even in de middeleeuwen. Via smalle steegjes en sfeervolle pleinen ontdek je Toledo: er zijn een aantal hele mooie uitzichtpunten te vinden. Omdat Toledo een stuk kleiner is, kun je hier te voet een heel eind komen. Bezoek de kathedraal en het Alcázar de Toledo: een oud fort en niet te missen omdat het op het hoogste deel van de stad ligt.

KLIK HIER voor een overzicht van alle reisverzekeringen.