>WONINGBIJSTAND

De woningbijstand is dé oplossing voor problemen aan uw woning

De woningbijstand garandeert 24u op 24 noodhulp. Defecte verwarmingsketel, verstopte leiding, gebroken venster, vochtproblemen,….

Voornaamste garanties

 1. noodhulp en bijstand voor de bewoners
 2. het regelen van vaklui voor kleine werken
 3. juridische en administratieve hulp en bijstand bij een incident met praktische gevolgen aan uw woning
Bijstand aan uw woning

Wij garanderen uw klant 24 uur op 24 noodhulp bij hem thuis om schade te voorkomen of te beperken en om voorlopige herstellingen uit te voeren. Wij organiseren de tussenkomst en betalen de verplaatsingskosten, werkuren en wisselstukken rechtstreeks aan de vakman, tot € 400 (inclusief BTW), waaronder € 50 voor de wisselstukken.

  • Laat de verwarmingsketel het plotseling afweten? Doet de boiler het niet meer? Wij sturen binnen de 24 uur een verwarmingstechnicus!
  • Kan uw klant na een stroomonderbreking in huis de elektriciteit niet opnieuw inschakelen? Wij sturen een elektricien.
  • Sluit één van uw buitendeuren of -ramen niet meer of is er één stuk ten gevolge van storm, verkeerd gebruik of inbraak? Wij komen de woning beveiligen en
  • vervangen indien nodig de sloten.
  • Een lek in de waterleiding of in een tank, verstopt sanitair? Wij sturen een loodgieter.
  • Last van een wespen- of bijennest in het huis of in de tuin? Wij sturen een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse.
  • Zijn er dakpannen van het dak gevallen of zijn de dakgoten verstopt? Wij sturen een dakwerker om te beletten dat er water in de woning zou insijpelen.
  • Staat de woning ondersteboven na de tussenkomst van de brandweer? Wij organiseren de schoonmaak.
  • Dreigt er een boom op het huis te vallen? Wij sturen een specialist om de boom te vellen.

Opmerking: Er dient een wachttijd van 15 dagen gerespecteerd te worden voor dat de garantie in werking treedt.

Bijstand aan de bewoners

Met House Assist helpt Europ Assistance uw klant ook wanneer een incident aan de woning praktische gevolgen heeft.

  • Kan de defecte verwarmingsketel, boiler of elekticiteitsinstallatie niet binnen de 24 uur tijdelijk hersteld worden? Dan zorgen wij voor een tussenoplossing en indien nodig kan heel het gezin op onze kosten elders logeren.
  • Is de garagepoort niet open te krijgen en staat de auto dus achter slot en grendel? Wij bezorgen uw klant een vervangwagen.
  • Is het huis onbewoonbaar na een ernstig schadegeval? Wij helpen uw klant elders aan logies, zorgen ervoor dat het huis bewaakt wordt, transporteren de meubelen, organiseren kinderopvang en bezorgen indien nodig een vervangwagen.
  • Is er in het huis ingebroken terwijl uw klant in het buitenland is? Wij repatriëren hem, zorgen voor een vervangwagen wanneer de wagen ter plekke moet blijven en organiseren zijn terugkeer naar huis.
  • Uw klant heeft zijn huissleutel verloren en hij kan niet meer binnen of zijn kind heeft zich opgesloten in een kamer en krijgt de deur niet meer open? Wij sturen hem snel een slotenmaker.
  • We staan ook meteen paraat om de hond of kat uit benarde situaties te redden en om het huis te bewaken tijdens de begrafenis van een bewoner.

Opmerking: Er dient een wachttijd van 15 dagen gerespecteerd te worden, alvorens de garantie in werking treedt, behalve voor het verlies van de huissleutel of de opsluiting van een persoon in de woning.

Klusjes en diensten

Moet er een zekering of een schakelaar vervangen worden?
Moet er een kraan hersteld worden?
Moet er een kast in elkaar gezet worden of een gordijn gehangen worden?
Zoekt uw klant een behanger? Een schilder?
Zoekt uw klant een bewaker voor uw gezelschapsdier?
Wilt uw klant dat zijn huis bewaakt wordt tijdens zijn vakantie? …

Voor klusjes en diensten stellen wij het door Europ Assistance erkende netwerk van kwalitatieve en betrouwbare vakmensen ter beschikking van uw klant.

Wij maken er werk van om een beschikbare vakman te vinden die aan de wensen van uw klant voldoet. Hij neemt contact met uw klant op en maakt een prijsofferte. De kosten van de prestaties worden rechtstreeks tussen uw klant en de hulpverlener geregeld tegen het tarief dat ze samen hebben afgesproken.

Info en advies

Ons team staat tot de beschikking van uw klant om hem te informeren over administratieve en juridische stappen die hij in verband met zijn woning moet nemen (schadegevallen, verhuis, aankoop,…).

Wenst uw klant een biogeologische of ecologische studie te laten uitvoeren met betrekking tot zijn woning? Wij kunnen hem in verbinding stellen met een specialist.

 

KLIK HIER Voor Een Contract Woningbijstand Direct Online  Aanvragen.

Voorwaarden in pdf : Woningbijstand